Naučte se žít bez cukru. Upečte si výborné brownies z červené řepy

Rozhodli jste se omezit přísun cukru nebo vám to bylo nařízeno lékařem? V každém případě jistě oceníte tipy, jak se snáze naučit žít bez cukru. Mnozí lidé jsou toho názoru, že bez cukru nelze říct, ale je to jen domněnka kolující v hlavách lidí. Bez cukru rozhodně žít lze, je to však z počátku o zvyku (ostatně jako všechno). Pomůže vám to, když se naučíte péct či připravovat vynikající pokrmy, které běžně cukr obsahují, ale vy cukr nahradíte něčím jiným – něčím zdravějším. I takové oblíbené brownies je možné připravit bez cukru. Že jste si mysleli, že to není možné? Přinášíme recept, který dokáže opak.

Brownies známe především jako velmi, velmi čokoládové dezerty, které jsou nejlepší se šlehačkou. Pokud však chcete omezit cukr ve svém životě, upečte si je z červené řepy. Jsou dokonce mnohem chutnější než brownies s čokoládou!

Co budete potřebovat?

K přípravě vynikajících brownies z červené řepy toho nebudete potřebovat mnoho. Zapotřebí bude dva a půl hrnku červené řepy, kterou si najemno nastrouháte, případně rozmixujete (nezapomeňte ji předem oloupat). Dále budete potřebovat čtyři vajíčka ideálně pokojové teploty, zhruba půl hrnku neslazeného kakaa, dál půl hrnku rozpuštěného másla (případně kokosového oleje, kterým je možné mazat si pokožku, aby byla hydratovaná a nebyla suchá) a nezapomeňte ani na půl lžičky jedlé sody (případně dvě lžičky kypřícího prášku, aby těsto v troubě vzešlo). Přidat můžete špetku soli, dochucujeme zásadně medem nebo stévií, a to dle chuti.

Jak postupovat?

Jak již bylo zmíněno, červenou řepu si oloupeme a nastrouháme najemno, případně ji můžeme i rozmixovat. Dáme ji do kastrolu společně s medem, přivedeme k varu (nezapomeňme na pravidelné míchání).

Až se začne řepa vařit, teplotu stáhneme a chvilku ji necháme dusit se v kastrolu (zhruba třicet minut, dokud absolutně nezměkne). Červenou řepu nemusíme podlévat, jelikož pustí hodně vody. Poté ji dáme do mixéru, kam přidáme další suroviny.

Těsto by po rozmixování mělo být hladké, které posléze nalijeme do připraveného plechu či formy vystlané pečícím papírem.

Pečeme zhruba pětačtyřicet minut na 175 stupňů. Brownies by mělo „chytnout“ červenou až hnědou barvu, vždy se barva odvíjí od použitého kakaa.




Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru